Industrija

Gospodinjski aparati - pranje in sušenje oblačil

Razvijamo napredne tehnologije in postopke za gospodinjske aparate za pranje in sušenje da bi zmanjšali porabo energije in izboljšali kakovost pranja/sušenja. Raziskave vključujejo kombinirano analizo vseh emisij, vključno z energijo, vodo in mikrodelci, hkrati pa upoštevajo parametre, kot so čas pranja in sušenja, degradacijo perila in ceno proizvodnje.

Mineralna volna

Svetujemo strankam, ocenjujemo in načrtujemo stroje in proizvodne procese za industrijo kamene, steklene in keramične volne. Naše delo vključuje izboljšanje kakovosti vlaken, zmanjšanje emisij in energetske intenzivnosti ter uporabo okolju prijaznih surovin.

Projektiranje hidravličnih strojev

Podjetjem pomagamo pri načrtovanju, modeliranju in eksperimentalni analizi različnih hidravličnih strojev. Imamo najsodobnejšo programsko opremo, zmogljivo strojno opremo in izkušene inženirje za 3D načrtovanje, mreženje, modeliranje, merjenje in vrednotenje turbinskih strojev.

Ocena tveganja

Izvajamo celovito analizo ocene tveganja za sektor distribucije plina. Za najpogosteje uporabljene objekte zemeljskega plina smo razvili kalibrirane modele. Oceno tveganja trenutno širimo na proizvodnjo, distribucijo in uporabo vodika.

Papirna industrija

Za papirno industrijo razvijamo stroje za izboljšanje metod dezinfekcije procesnih voda. To vključuje zmanjševanje mikrobne kontaminacije procesnih voda, ki škodi papirnim izdelkom in opremi, ter prisotnost patogenov v končnih izdelkih. Delo vključuje uporabo generatorjev za hidrodinamsko kavitacijo.

Aerodinamični in hidravlični sistemi

Glede uporabe črpalk, ventilatorjev in turbin uporabnikom pomagamo, jim svetujemo in načrtujemo hidravlične sisteme za nove aplikacije, npr. v avtomobilski industriji, pri čiščenju odpadnih voda, pri klimatizaciji domov in industrijskih objektov, v različnih industrijskih proizvodnih procesih, v namensko zgrajenih vetrovnikih itd.

Odpadna voda, bazenska voda in odpadno blato

Podjetjem pomagamo razviti rešitve za izboljšano čiščenje odpadne vode, bazenskih vod in odpadnega blata z vgradnjo opreme za generacijo hidrodinamske kavitacije.